Raspunsul acestor intrebari depinde doar de tine. Noi garantam siguranta, pe de alta parte un salt este cu certitudine mai putin periculos decat un drum pana la aerodrom si inapoi.

Folosim cele mai noi tehnologii si sisteme pentru parasutare si achizitionam in mod regulat voaluri noi. Toate parasutele noastre sunt echipate cu sistem de deschidere automata (AAD); acest aparat deschide parasuta de rezerva automat la o anumita inaltime care sa permita aterizarea in deplina siguranta in cazul in care nu este folosita comanda manuala; si nu in ultimul rand instructorii nostri de tandem sunt profesionisti (aceasta este meseria lor, pasiunea lor, ei fiind sportivi de performanta in parasutism)

Tricourile TNT-Brothers sunt date fiecarui membru care sare pe aerodromul TNT-Brothers cu echipa noastra. Dupa completarea declaratiei de membru si achitarea cotizatiei, fiecare membru nou primeste un tricou/buff si un salt in tandem.

Welcome pack Full 1850 RON Rezervare 400 RON
Welcome pack Extra 1750 RON Rezervare 400 RON
Welcome pack Basic 1300 RON Rezervare 400 RON
Welcome pack Premium 2850 RON Rezervare 400 RON

Va recomandam sa ajungeti la aerodrom la ora la care v-ati planificat saltul, insa puteti sa veniti si mai devreme si cu siguranta nu va veti plictisi: puteti sa vedeti alte salturi facute de membrii TNT Brothers, decolarile si aterizarile avioanelor din zona, puteti sa luati o gustare, o bautura racoritoare sau o cafea de la barul nostru si sa vizionati diverse filmulete cu parasutisti de la salturile acestora pe ecranul din hangar.

Odata ajunsi la aerodrom, va veti prezenta la Office pentru completarea formularului de membru, si achitarea cotizatiei, in caz ca nu ati facut-o pana atunci. Briefingul dinaintea saltului dureaza aproximativ 15 minute, dupa care va veti indrepta spre avion. In momentul in care avionul ajunge la 4000m (13.000 ft) usa acestuia se va deschide si veti experimenta senzatia caderii libere pentru 40 de secunde. La 1500m (5000 ft) instructorul de tandem va deschide parasuta sub care veti zbura impreuna intre 6 si 10 minute, dupa care veti ateriza. Dupa aterizare veti merge in hangar sa va dezechipati de ham si combinezon. Dupa salt puteti primi informatii despre dezvoltarea comunitatii de parasutisti din Romania, si care sunt pasii prin care puteti sa deveniti si voi parasutisti licentiati.

Cotizatia se achita o singura data, la inscrierea in Asociatie, integral sau partial pe site, restul achitandu-se la aerodrom. 

Poti inscrie un prieten achitand integral cotizatia de membru, iar noi iti vom oferi un mail personalizat prin care sa ii comunici surpriza. 

Daca vrei sa reprogramezi ziua experientei tale, o poti face cu minim 24 ore inainte de saltul in tandem.

Daca ai achitat cotizatia, fie pentru tine, fie pentru un prieten si nu mai doresti sa devi membru, putem sa iti returnam suma achitata in termen de 14 zile calendaristice de la data efecturarii acesteia, prin completarea formularului de retragere sau printr-un email pe adresa office@tnt-brothers.ro (procesul trebuie realizat de catre platitor). Daca termenul de 14 de zile a fost depasit, si nu doresti sa devi membru, suma va fi inregistrata ca si contributie pentru asociatie si va fi folosita in scopul descris in statutul acesteia.  (descarca formularul de aici)

 1. Condiții generale de utilizare a website-ului

Folosirea website-ului www.tnt-brothers.ro (denumit în cele ce urmează „website”) implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Prin folosirea website-ului, utilizatorul confirmă că a parcurs cu atenție, a înțeles și a acceptat aceste termene și condiții.

Asociația Club Sportiv <<TNT Brothers>> (denumită în cele ce urmează „TNT Brothers” sau „Asociația”) și membrii săi fondatori își asumă dreptul de a dispune modificarea acestor prevederi fără vreo notificare prealabilă.

 1. Parașutism

2.1 Preambul

Activitatea de parașutism este desfășurată de către Asociație pentru membrii săi. Calitatea de membru se dobândește în baza cotizației achitate, pentru o perioadă de 1 an calendaristic.

Toate sumele publicate se referă la contribuțiile/cotizațiile membrilor în vederea susținerii activității și scopului Asociației.

O persoană care dorește să devină membru al Asociației poate obține una dintre următoarele calități în cadrul acesteia:

 • MEMBRU ASPIRANT - pasager Tandem: persoană care dorește să se inițieze în parașutism prin efectuarea unuia sau mai multor salturi în tandem în cadrul Asociației;
 • MEMBRU ASPIRANT - elev parașutist: persoană care dorește să urmeze un curs în vederea obținerii licenței de parașutism în cadrul Asociației;
 • SPORTIV LEGITIMAT: practicant care posedă o licență de zbor recunoscută național sau internațional și care dorește să efectueze salturi cu parașuta în cadrul Asociației.

Înscrierea în Asociație, atât pentru pasagerii Tandem, cât și pentru celelalte tipuri de membri, este detaliată în regulamentul Asociației, disponibil în secțiunea https://www.tnt-brothers.ro/despre-tnt-brothers.

Efectuarea unui salt în Tandem se poate realiza numai după:

 • achitarea cotizației/contribuției;
 • verificarea identității și vârstei prin prezentarea unui document de identitate în original (Cartea de Identitate sau Pașaport); vârsta minimă pentru efectuarea de salturi cu parașuta în cadrul Asociației este de 16 ani împliniți; în cazul persoanelor cu vârsta sub 18 ani, este necesară prezentarea acordului scris, semnat, în formă legalizată, al ambilor părinți sau al tutorelui legal, în original;
 • verificarea greutății; greutatea maximă pentru efectuarea unui salt în Tandem în cadrul Asociației este de 110 kg;
 • completarea, datarea, semnarea unei cereri de adeziune, care trebuie aprobată conform Statutului Asociației și a deciziilor AGA aplicabile;
 • citirea, datarea și semnarea declarației privind asumarea riscurilor aferente practicării parașutismului și privind starea de sănătate; în cazul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, este necesară prezentarea unei adeverințe medicale care să ateste starea de sănătate sau a unui certificat medical corespunzător, conform legislației aplicabile, în original;
 • efectuarea instructajului înainte de salt de către instructorul/pilotul de TANDEM.

TNT Brothers și membrii săi fondatori își rezervă dreptul de a selecta membrii.

2.2 Invitații la zbor

Invitația la zbor reprezintă o invitație de a deveni membru aspirant – pasager Tandem, și are ca beneficii efectuarea unui salt în Tandem, o dovadă de membru și un abonament la newsletter-ul Asociației.

Invitația la zbor se generează și se utilizează astfel:

 • se accesează secțiunea „ÎNSCRIE UN PRIETEN” de pe website;
 • se completează formularul, se selectează tipul de salt și modalitatea de transmitere a invitației;
 • se efectuează plata cotizației/contribuției corespunzătoare tipului de salt ales;
 • beneficiarul invitației își va alege singur ziua saltului, utilizând codul primit în invitație, accesând secțiunea „ÎNSCRIE-TE / ALEGE ZIUA SALTULUI” de pe website;
 • la data și ora programată, beneficiarul invitației se prezintă în centrul de parașutism, finalizează înscrierea în Asociație, după care poate efectua saltul în Tandem.

ATENȚIE! Invitația la zbor are o valabilitate de 1 an de zile calendaristic de la generarea acesteia pe website. Pentru a folosi invitația, beneficiarul trebuie să efectueze saltul în Tandem în această perioadă, ținând cont de următoarele aspecte:

 • saltul se poate efectua numai pe durata programului de funcționare al centrelor Asociației; programul fiecărui centru de parașutism al Asociației este detaliat la secțiunea https://www.tnt-brothers.ro/pagina-contact de pe website;
 • activitatea Asociației este sezonieră; în cazul în care valabilitatea invitației la zbor încetează în afara sezonului de zbor, valabilitatea nu va fi prelungită;
 • în cazul în care saltul nu poate fi efectuat în data programată ca urmare a condițiilor tehnice și operaționale din ziua respectivă, iar valabilitatea invitației încetează, valabilitatea nu va fi prelungită; ca atare, se recomandă programarea saltului cu cel puțin o lună înainte de finalizarea sezonului de zbor, înainte de încetarea valabilității invitației;
 • în cazul încetării valabilității invitației fără ca beneficiarul să efectueze saltul în Tandem, Asociația va utiliza respectiva sumă de bani conform scopului prevăzut în Statutul Asociației, saltul aferent invitației nu va mai putea fi efectuat, iar suma achitată nu va putea fi returnată.

În cazul în care persoana căreia i se adresează invitația nu dorește să devină membru al Asociației și să beneficieze de facilitățile acestui statut, cotizația/contribuția achitată pentru invitația la zbor poate fi returnată în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la efectuarea plății, dar cel târziu cu 24 de ore înainte de data și ora programată pentru salt, prin completarea formularului de retragere (descarca aici) sau printr-un email pe adresa office@tnt-brothers.ro.

2. 3 Programarea saltului

Orice persoană poate programa efectuarea unui salt în Tandem, pentru sine și/sau pentru alta/alte persoane, accesând secțiunea „ÎNSCRIE-TE / ALEGE ZIUA SALTULUI” de pe website și urmând pașii corespunzători.

Rezervarea datei și orei saltului se finalizează după achitarea sumei corespunzătoare programării și este confirmată prin e-mail.

În cazul în care persoana care a/pentru care s-a efectuat programarea nu mai dorește să devină membru al Asociației și să beneficieze de facilitățile acestui statut, cotizația/contribuția achitată pentru programare poate fi returnată în termen de cel mult 14 zile calendaristice de la efectuarea plății, dar cel târziu cu 24 de ore înainte de data și ora programată pentru salt, prin completarea formularului de retragere (descarca aici) sau printr-un email la adresa office@tnt-brothers.ro.

Persoana care a efectuat programarea poate solicita reprogramarea saltului, prin telefon sau printr-un email la adresa office@tnt-brothers.ro, cu cel puțin 24 de ore înainte de data și ora programată pentru salt.

Saltul poate fi reprogramat de cel mult 3 ori în decurs de 1 an calendaristic de la generarea invitației la zbor, respectiv de la efectuarea programării inițiale (pentru programarea fără invitație), în limita locurilor disponibile, în timpul programului centrelor de parașutism ale Asociației detaliate la secțiunea https://www.tnt-brothers.ro/pagina-contact de pe website.

Ora programării este ora de sosire în centrul de parașutism. După sosirea la aerodrom trebuie finalizată înscrierea în Asociație, precum și alți pași premergători saltului. În condiții normale, saltul se efectuează în cel mult 3 ore de la ora programată.

În funcție de condițiile tehnice și operaționale, acest timp poate crește, existând și posibilitatea ca saltul să nu se poată efectua în ziua respectivă. În această situație, saltul se poate reprograma pe loc pentru o dată ulterioară la care există disponibilitate, de comun acord cu persoana care trebuia să execute saltul, cu respectarea termenului de 1 an calendaristic de la efectuarea programării inițiale. În cazul în care respectiva persoană nu dorește reprogramarea saltului, dorește să renunțe la calitatea de membru și să retragă cotizația/contribuția deja achitată, poate să solicite acest lucru în termen de 24 de ore de la data și ora programată inițial, printr-un email la adresa office@tnt-brothers.ro. Termenul de returnare a cotizației/contribuției este de 10 zile lucrătoare.

ATENȚIE! În cazul neprezentării la data și ora programată în centrul de parașutism sau dacă saltul nu este efectuat din motive care țin de membru, Asociația va utiliza respectiva sumă de bani conform scopului prevăzut în Statutul Asociației, saltul nu va putea fi reprogramat, iar suma achitată nu va putea fi returnată.

2.4 Condiții tehnice și operaționale

Asociația și membrii săi fondatori își rezervă dreptul de a amâna/anula orice tip de salturi, atunci când condițiile tehnice și operaționale (meteo, stare aeronavă, stare pistă, restricții de trafic aerian etc.) impun acest lucru.

2.5 Perioada de valabilitate a beneficiilor

Beneficiile aferente calității de membru aspirant (pasager tandem sau elev parașutist) sau sportiv legitimat al Asociației sunt valabile timp de un an de zile calendaristic de la data procesării/validării sumei aferente cotizației/contribuției, cu excepția beneficiilor aferente invitațiilor de a deveni membru aspirant – pasager tandem, care trebuie utilizate în termen de 1 an de zile calendaristic de la data generării invitației, membrul având posibilitatea utilizării acestora doar pe parcursul perioadei anterior menționate. După împlinirea termenului de 1 an de zile calendaristic de la data procesării/validării sumei aferente cotizației/contribuției, respectiv de la data emiterii invitației, în situația în care membrul nu utilizează toate beneficiile aferente calității sale de membru al Asociației în cursul acestor perioade, acesta nu va putea solicita nici contravaloarea cotizației/contribuției achitate și nici prelungirea beneficiilor după această perioadă.

Orice membru poate susține activitatea Asociației prin plata de contribuții/cotizații. Beneficiile corespunzătoare contribuțiilor/cotizațiilor achitate pot fi utilizate de către membrul care le-a achitat sau de către alt membru ales de acesta (cu excepția beneficiilor ce fac parte din pachete, prevăzute la pct. 2.6 din prezentul document), în termen de cel mult 1 an calendaristic de la efectuarea plății și procesarea beneficiilor, respectiv generarea invitației, în programul de funcționare al centrelor Asociației.

Activitatea Asociației este sezonieră; în cazul în care valabilitatea beneficiilor încetează în afara sezonului de zbor, valabilitatea nu va fi prelungită; programul fiecărui centru de parașutism al Asociației este detaliat la secțiunea https://www.tnt-brothers.ro/pagina-contact de pe website.

În situația în care calitatea de membru încetează înaintea încetării valabilității beneficiilor, membrul va trebui să redobândească statutul de membru pentru a putea folosi respectivele beneficii. Redobândirea statutului de membru nu prelungește valabilitatea beneficiilor.

ATENȚIE! În cazul neutilizării beneficiilor înainte de încetarea valabilității acestora, Asociația va utiliza contribuțiile/cotizațiile achitate conform scopului prevăzut în Statutul Asociației, salturile și/sau alte activități incluse în beneficii nu vor mai putea fi efectuate, iar contribuțiile/cotizațiile achitate nu vor putea fi returnate.

2.6 Pachete de beneficii

Membrii aspiranți – elevi parașutiști și sportivii legitimați au posibilitatea de a alege pachete de beneficii (care pot include mai multe salturi cu parașuta), prin plata contribuției/cotizației corespunzătoare.

Beneficiile din pachet pot fi utilizate doar de către membrul care a achitat contribuția/cotizația corespunzătoare. Contribuția/cotizația aferentă pachetelor de beneficii nu este returnabilă.

În cazul în care membrul utilizează o parte din beneficiile din pachet și ulterior decide că nu mai dorește să utilizeze beneficiile rămase, membrul nu poate solicita returnarea parțială a contribuției/cotizației și nici utilizarea acestora de către alt membru.

Beneficiile din pachet pot fi utilizate doar în perioada de valabilitate a acestora, așa cum este descrisă în prezentele termene și condiții.

ATENȚIE! În cazul neutilizării integrale sau parțiale a beneficiilor din pachet înainte de încetarea valabilității acestora, Asociația va utiliza contribuțiile/cotizațiile achitate conform scopului prevăzut în Statutul Asociației, salturile și/sau alte activități incluse in pachetele de beneficii nu vor mai putea fi efectuate, iar contribuțiile/cotizațiile achitate nu vor putea fi returnate nici integral, nici parțial.

 1. Newsletter

Abonarea și dezabonarea la newsletter-ul website-ului www.tnt-brothers.ro este gratuită și voluntară pentru membrii Asociației și implică acceptarea acestor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate și oricând vă puteți dezabona urmând instrucțiunile din subsolul fiecărui email. Mesajele trimise respectă Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic în ceea ce privește comunicarea comercială. Utilizarea newsletter-ului se face în aceleași condiții de limitare a răspunderii din punctul de vedere al conținutului precum se autorizează și folosirea website-ului, în condițiile prevăzute de prezentul document, iar politica de confidențialitate este descrisă pe larg în secțiunea https://www.tnt-brothers.ro/politica-de-confidentialitate. Asociația deține toate drepturile asupra conținutului newsletter-ului trimis către abonați în aceleași condiții ca și pentru informațiile publicate pe website, în concordanță cu prevederile acestui document.

Abonații newsletter-ului www.tnt-brothers.ro pot retrimite aceste comunicări și altor persoane, pe răspunderea lor și în condițiile în care nu au modificat nici structura, nici conținutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonații newsletter-ului www.tnt-brothers.ro mesajele se consideră că au fost informate în prealabil de către abonați despre prevederile prezentului articol. În acest context, Asociația nu poate fi făcută răspunzătoare sub nicio formă de acțiunile abonaților săi.

Asociația își rezervă dreptul de a restricționa accesul oricărui abonat la newsletter, dacă există orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

 1. Erori website

În ciuda eforturilor noastre, un mic număr de categorii de pe website pot avea contribuția/cotizația trecută greșit, descrieri greșite și evenimente care nu mai sunt disponibile, stabilite în mod eronat de către aplicația noastră informatică. Având în vedere acești termeni și în măsura permisă de lege, putem refuza sau anula orice solicitare care este afectată de eroare, chiar dacă au fost efectuate plăți. În cazul anulării unei solicitări vă vom informa și, dacă au fost efectuate plăți, vom rambursa complet suma plătită.

 1. Drepturi de autor

Conținutul website-ului - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe și alte date - este proprietatea TNT Brothers și este apărat de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul TNT Brothers a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Se permite folosirea website-ului www.tnt-brothers.ro numai în limitele menționate în prezentul document.

Dreptul de a crea o legătură web-link către website este limitat, neexclusiv și revocabil și este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru proprietar sau oricăruia dintre partenerii noștri, numai după obținerea în scris sau prin email a acordului nostru.

NOTA DE INFORMARE
Aceasta nota de informare a fost redactata la data de 24.05.2018, urmand a fi revizuita si actualizata periodic.

Identitatea si datele de contact ale operatorului
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, CIF: 21022150, Certificat de inscriere a persoanei juridice fara scop patrimonial: Nr. 130 / 28.12.2006, cu sediu in Str. Mr. Av. Stefan Sanatescu, nr. 4, etaj 3, sector 1, Bucuresti   in calitate de autor, proprietar si administrator al site-ului https://www.tnt-brothers.ro, respecta confidentialitatea si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane care acceseaza site-ul web. In acest sens, depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca informatiile care sunt introduse in bazele noastre de date sunt utilizate numai in scopuri determinate, explicite si legitime.

Site-ul www.tnt-brothers.ro foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul Societatii. In cazul pierderii de informatii cauzate de "bug"-uri sau erori ale soft-ului cu care este conceput si gazduit site-ului www.tnt-brothers.ro, asociatia nu-si asuma nicio responsabilitate.

Definitii:

 • ANSPDCP =  Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
 • "date cu caracter personal" inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila ("persoana vizata"); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
 • "procesare" inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea;
 • "restrictionarea prelucrarii" inseamna marcarea datelor cu caracter personal stocate cu scopul de a limita procesarea viitoare a acestora;
 • "operator" inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care, singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de procesare a datelor cu caracter personal; atunci cand scopurile si mijloacele prelucrarii sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevazute in dreptul Uniunii sau in dreptul intern;
 • "persoana imputernicita de operator" inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care prelucreaza datele cu caracter personal in numele operatorului;
 • "destinatar" inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism careia (caruia) ii sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent daca este sau nu o parte terta. Cu toate acestea, autoritatile publice carora li se pot comunica date cu caracter personal in cadrul unei anumite anchete in conformitate cu dreptul Uniunii sau cu dreptul intern nu sunt considerate destinatari; procesarea acestor date de catre autoritatile publice respective respecta normele aplicabile in materie de protectie a datelor, in conformitate cu scopurile prelucrarii;
 • "consimtamant" al persoanei vizate inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate.

Ce date cu caracter personal procesam in mod uzual?
TNT Brothers proceseaza in mod uzual urmatoarele date cu caracter personal ale persoanelor vizate, care pot avea calitatea de membru aspirant, membru sportiv legitimat, instructor sau vizitator:

 • Nume, prenume, CNP, e-mail privat, greutate, inaltime, date persoana de contact in caz de urgenta (nume si numar de telefon);
 • Seria si numarul actului de identitate, adresa domiciliu (resedinta), cod postal, tara, numar de telefon fix si mobil/, data nasterii, ocupatie, numar membru Asociatia Club Sportiv TNT Brothers;
 • Reportataje video si fotografice (la solicitarea membrului);
 • Declaratia privind aptitudinile fizice pentru a practica parasutismul (respectiv, informatii despre starea de sanatate). In anumite situatii Asociatia Club Sportiv TNT Brothers poate solicita un certificat medical;
 • Copie a cartii de identitate;
 • Numar card de credit/debit, data expirarii, cod CVV in vederea procesarii contributiilor;
 • Date necesare incheierii unei forme de colaborare cu instructorii si voluntarii;

Scopurile si temeiurile legale ale procesarii.
Datele cu caracter personal sunt procesate de TNT Brothers in urmatoarele scopuri:

 • Inscrierea membrului in asociatie conform statutului Asociatiei Club Sportiv TNT Brothers, inclusiv achitarea contributiei;
 • Efectuarea saltului cu parasuta conform legislatiei in vigoare;
 • Inscriere in scoala de parasutism in vederea participarii la cursurile de instruire organizate de Asociatia Club Sportiv TNT Brothers;
 • Desfasurarea activitatilor de parasutism organizate de Asociatia Club Sportiv TNT Brothers;
 • Procesarea contributiilor;
 • Incheierea unei forme de colaborare cu instructorii si voluntarii;
 • Activitati de marketing, informare prin newsletter sau promovare evenimente relevante, similare sau adiacente domeniului de activitate al Asociatiei Club Sportiv TNT Brothers.

Prin completarea oricarui formular pus la dispozitie la https://www.tnt-brothers.ro/pagina-contact.html    va exprimati acordul expres cu privire la colectarea si procesarea datelor cu caracter personal de Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, atat manual cat si automat, in scopul de a fi contactat de Asociatia Club Sportiv TNT Brothers cu privire la solicitarea dumneavoastra, in conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste procesarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) – RGPD.
Daca nu sunteti de acord ca datele dumneavoastra sa fie prelucrate, aveti dreptul si libertatea de a nu completa formularele disponibile si de a nu accesa site-ul www.tnt-brothers.ro .
In momentul completarii formularelor disponibile pe www.tnt-brothers.ro , Asociatia Club Sportiv TNT Brothers va colecta date cu caracter personal, oferind informatii cu privire la scopul colectarii fiecare date personale ce se solicita.
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers poate primi, de asemeneaza, si inregistra, pe serverele sale informatiile referitoare la adresa IP si informatiile cookie ale site-ului solicitat.  Aveti optiunea de a seta browserul de internet astfel incat acesta sa respinga anumite cookies. In acest caz, va exista insa un impact negativ asupra navigarii dvs. pe site-urile Asociatia Club Sportiv TNT Brothers.
Pentru utilizatorii abonati la newsletter ce nu doresc sa mai primeasca informari pe adresa de email, este necesara trimiterea unui email la adresa: office@tnt-brothers.ro, iar datele dvs. vor fi sterse din baza noastra de date pentru newsletter.
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers proceseaza datele cu caracter personal ale persoanelor vizate in baza obligatiilor legale, executarii contractului dintre Asociatia Club Sportiv TNT Brothers si persoana vizata si in baza interesului legitim al Asociatia Club Sportiv TNT Brothers.
Actele normative aplicabile domeniului de activitate specific, care nasc obligatii legale de procesare a datelor cu caracter personal sunt:

 • RACR – SPAR - Ordinul nr. 677/2018 pentru aprobarea Reglementarii aeronautice civile române RACR-SPAR ''Salturi cu parasuta'':
 • RACR – LPAN P - Ordinul nr. 88/2017 pentru aprobarea Reglementarii aeronautice civile române RACR - LPAN P ''Licentierea personalului aeronautic navigant parasutist''
 • PIAC LPAN P - Proceduri si Instructiuni de Aeronautica Civila PIAC – LPAN P Licentierea personalului aeronautic navigant parasutist (atasat)
 • RACR REAC - Ordinul nr. 600/2016 pentru aprobarea Reglementării aeronautice civile române privind raportarea evenimentelor de aviaţie civilă;
 • RACR - CP - Ordinul nr. 897/2017 pentru aprobarea Reglementării aeronautice civile române RACR-CP ''Certificarea paraşutelor'' şi modificarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 88/2017 pentru aprobarea reglementării aeronautice civile române RACR-LPAN P ''Licenţierea personalului aeronautic navigant paraşutist''

Transferuri de date cu caracter personal
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers este obligata prin regulamente internationale si acte normative nationale sa transfere date cu caracter personal ale persoanelor vizate catre urmatoarele entitati si in urmatoarele scopuri:

 • Catre Aeroclubul României, in vederea obtinerii/ reinnoirii/ revalidarii/ conversiei/ creditarii licentei de parasutism, a calificarilor si autorizarilor acesteia;
 • Catre United States Parachute Association, in vederea obtinerii licentei internationale de parasutism pentru membri care solicita acest lucru. Transferul datelor catre SUA are loc in baza acordului Privacy Shield.
 • Catre Autoritatea Aeronautica Civila Româna, pentru (i) efectuarea controlului si autorizarii organizatiei de pregatire parasutisti conform RACR LPAN-P, (ii) efectuarea controlului si autorizarii Unitatii de intretinere si reparatii parasute conform RACR CP, (iii) efectuarea controlului si supervizarea activitatii de parasutism confirm RACR SPAR.

Drepturile persoanelor vizate
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, in calitate de operator de date cu caracter personal, a implementat masurile tehnice si organizatorice pentru a asigura respectarea drepturilor persoanelor vizate (care pot avea calitatea de membru aspirant tandem, membru aspirant elev parasutist, membru sportiv legitimat, instructor, vizitator) si anume:

Dreptul de acces inseamna dreptul persoanei vizate de a obtine o confirmare din partea operatorului ca prelucreaza sau nu datele cu caracter personal care il privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.

Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la opozitie vizeaza dreptul persoanei vizate de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand procesarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand procesarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are cu precadere dreptul de a se opune prelucrarii in orice moment.

Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte stocate. Rectificarea trebuie comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate (demonstrabile).

Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") inseamna dreptul persoanei vizate de a solicita sa ii fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; isi retrage consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru procesare; se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor; procesarea este ilegala, iar persoana se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.
Colectarea si procesarea datelor cu caracter personal obtinute prin intermediul site-ului www.tnt-brothers.ro  este realizata cu respectarea prevederilor Regulamentul nr. 679/2016. Pentru orice informari sau solicitari in baza dreptului persoanelor vizate conform RGPD, va puteti adresa Asociatia Club Sportiv TNT Brothers la adresa de email: office@tnt-brothers.ro .

Securitatea procesarii
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers nu va dezvalui datele cu caracter personal colectate prin intermediul site-urilor Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, cu exceptia angajatilor autorizati si contractorilor/partenerilor ce au calitatea de persoane imputernicite (Mirunette International Education, Consiliul Britanic) carora aceste date le sunt necesare pentru a le procesa in numele Asociatia Club Sportiv TNT Brothers sau pentru a furniza servicii disponibile site-ului Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, sau in cazul in care obligatia de dezvaluire reprezinta o obligatie legala a Asociatia Club Sportiv TNT Brothers sau a angajatilor ori contractorilor/paretenerilor acesteia.
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, impreuna cu colaboratorii sai, si-a asumat responsabilitatea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare privind protectia confidentialitatii si securitatii datelor cu caracter personal, respectiv pentru protectia impotriva accesului neautorizat, a utilizarii, alterarii sau distrugerii datelor cu caracter personal conform prevederilor RGPD, dupa cum urmeaza:

 • Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar cei desemnati de conducerea societatii, fiecare dintre acestia acceseaza baza de date cu propriul nume de cont si parola.
 • Toti angajatii, colaboratorii si furnizorii de servicii ai Asociatiei Club Sportiv TNT Brothers, care intra in contact cu datele cu caracter personal, trebuie sa actioneze in conformitate cu principiile politicilor si procedurilor de confidentialitate si de securitate a datelor cu caracter personal semnand declaratii si acorduri de confidentialitate cu privire la aceste date.
 • Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda automat.
 • Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu si doar in conformitate cu scopul declarat al colectarii datelor
 • Computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt parolate, au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi.
 • Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare.

Perioada de retentie a datelor
Datele cu caracter personal ale membrilor, instructorilor și voluntarilor Asociatiei Club Sportiv TNT Brothers (precum si a altor categorii de persoane vizate) sunt retinute pe o perioada cuprinsa intre 5 si 50 ani (in functie de scopul si temeiul legal al colectarii datelor personale).

Anumite documente, cum ar fi programele de pregatire in baza carora s-au obtinut licente, calificari, autorizatii de parasutism se pastreaza pe o perioada de cel putin 5 ani deoarece pot aparea solicitari din partea autoritatilor, care ar necesita prezentarea unor astfel de informatii.

Capitolul 7 alin. (3) din RACR SPAR: "Art. 7 (3) Documentele si inregistrarile referitoare la organizarea si desfasurarea activitatii de parasutism sunt arhivate/pastrate cel putin 5 ani de la data finalizarii activitatii si puse la dispozitia personalului desemnat de autoritatea competenta la cerere, si ulterior arhivate."

Modificari ale politicii de confidentialitate
Daca va considera ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, Asociatia Club Sportiv TNT Brothers va publica respectivele modificari in aceasta pagina, pentru a va informa cu privire la tipurile de date care sunt colectate si modul in care acestea sunt utilizate.
Daca aveti intrebari cu privire la politica de confidentialitate, va rugam sa ne scrieti pe e-mail., la adresa: office@tnt-brothers.ro

Informatii privind Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)
In situatia in care considerati ca drepturile dumneavoastra prevazute in Regulamentul nr. 679/2016 au fost incalcate, aveti posibilitatea de a va adresa ANSPDCP prin depunerea unei plangeri.
Datele de contact ale ANSPDCP sunt urmatoarele:
Adresa:  B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30
Sector 1, cod postal 010336
Bucuresti, Romania
Telefon: +40.318.059.211 / +40.318.059.212
Fax:         +40.318.059.602
Email:     anspdcp@dataprotection.ro
Web:      www.dataprotection.ro