Raspunsul acestor intrebari depinde doar de tine. Noi garantam siguranta, pe de alta parte un salt este cu certitudine mai putin periculos decat un drum pana la aerodrom si inapoi.

Folosim cele mai noi tehnologii si sisteme pentru parasutare si achizitionam in mod regulat voaluri noi. Toate parasutele noastre sunt echipate cu sistem de deschidere automata (AAD); acest aparat deschide parasuta de rezerva automat la o anumita inaltime care sa permita aterizarea in deplina siguranta in cazul in care nu este folosita comanda manuala; si nu in ultimul rand instructorii nostri de tandem sunt profesionisti (aceasta este meseria lor, pasiunea lor, ei fiind sportivi de performanta in parasutism)

Tricourile TNT-Brothers sunt date fiecarui membru care sare pe aerodromul TNT-Brothers cu echipa noastra. Dupa completarea declaratiei de membru si achitarea cotizatiei, fiecare membru nou primeste un tricou/buff si un salt in tandem.

Welcome pack Full 1500 RON Rezervare 300 RON
Welcome pack Extra 1400 RON Rezervare 300 RON
Welcome pack Basic 1100 RON Rezervare 300 RON

Va recomandam sa ajungeti la aerodrom la ora la care v-ati planificat saltul, insa puteti sa veniti si mai devreme si cu siguranta nu va veti plictisi: puteti sa vedeti alte salturi facute de membrii TNT Brothers, decolarile si aterizarile avioanelor din zona, puteti sa luati o gustare, o bautura racoritoare sau o cafea de la barul nostru si sa vizionati diverse filmulete cu parasutisti de la salturile acestora pe ecranul din hangar.

Odata ajunsi la aerodrom, va veti prezenta la Office pentru completarea formularului de membru, si achitarea cotizatiei, in caz ca nu ati facut-o pana atunci. Briefingul dinaintea saltului dureaza aproximativ 15 minute, dupa care va veti indrepta spre avion. In momentul in care avionul ajunge la 4000m (13.000 ft) usa acestuia se va deschide si veti experimenta senzatia caderii libere pentru 40 de secunde. La 1500m (5000 ft) instructorul de tandem va deschide parasuta sub care veti zbura impreuna intre 6 si 10 minute, dupa care veti ateriza. Dupa aterizare veti merge in hangar sa va dezechipati de ham si combinezon. Dupa salt puteti primi informatii despre dezvoltarea comunitatii de parasutisti din Romania, si care sunt pasii prin care puteti sa deveniti si voi parasutisti licentiati.

Cotizatia se achita o singura data, la inscrierea in Asociatie, integral sau partial pe site, restul achitandu-se la aerodrom. 

Poti inscrie un prieten achitand integral cotizatia de membru, iar noi iti vom oferi un mail personalizat prin care sa ii comunici surpriza. 

Daca vrei sa reprogramezi ziua experientei tale, o poti face cu minim 24 ore inainte de saltul in tandem.

Daca ai achitat cotizatia, fie pentru tine, fie pentru un prieten si nu mai doresti sa devi membru, putem sa iti returnam suma achitata in termen de 14 zile calendaristice de la data efecturarii acesteia, prin completarea formularului de retragere sau printr-un email pe adresa office@tnt-brothers.ro (procesul trebuie realizat de catre platitor). Daca termenul de 14 de zile a fost depasit, si nu doresti sa devi membru, suma va fi inregistrata ca si contributie pentru asociatie si va fi folosita in scopul descris in statutul acesteia.  (descarca formularul de aici)

I. Preambul:
Activitatea de parașutism este desfășurată de către Asociația Club Sportiv TNT Brothers pentru membrii săi. Toate sumele publicate se referă la contribuțiile / cotizațiile simpatizanților / membrilor în vederea susținerii activității și scopului Asociației.

Inițierea în parașutism se poate face prin efectuarea unuia sau mai multor salturi în TANDEM sau prin înscrierea la cursurile AFF (Accelerated Free Fall) sau IAD (Instructor assisted deployment). Dobândirea calității de membru aspirant în Asociația Club Sportiv TNT Brothers poate presupune facilități pentru activitățile ulterioare de parașutism efectuate în cadrul asociației.

II. Termeni și condiții - Parașutism
Folosirea acestui website implică acceptarea termenilor şi condițiilor de mai jos. Recomandăm citirea cu atenție a acestora. Asociația Club Sportiv TNT Brothers (ACS TNT Brothers) și membrii săi fondatori își asumă dreptul de a dispune modificarea acestor prevederi fără vreo notificare prealabilă.
Dreptul de a crea o legătură web-link - către site este limitat, neexclusiv şi revocabil, și este acordat atât timp cât nu aduce neajunsuri de orice fel pentru proprietar sau oricăruia dintre partenerii noștri, numai după obținerea în scris sau prin email a acordului nostru.

Asociația Club Sportiv TNT Brothers și membrii săi fondatori își rezervă dreptul de a anula/reprograma orice tip de salturi, atunci când condițiile tehnice și operaționale (meteo, disponibilitate aeronavă, restricții trafic aerian, etc. ) impun acest lucru.

Reprogramarea salturilor amânate/anulate se va face la o dată ulterioară, pentru care există disponibilitate, de comun acord cu membrul / sponsorul/ donatorul. În cazul în care membrul / sponsorul/ donatorul nu dorește reprogramarea saltului, dorește sa renunțe la calitatea de membru, și dorește retragerea cotizației/contribuției, ACS TNT Brothers și membrii săi fondatori pot returna suma primita/ contribuția, dacă li se solicită în termen de 24 de ore de la anularea/ intenția de reprogramare a saltului, printr-o cerere expresă în acest sens trimisa la office@tnt-brothers.ro. Termenul de returnare a cotizației/contribuției este de 10 zile lucrătoare.

Ora programării este ora de sosire la aerodrom. Saltul se efectuează în max. 3 ore de la ajungerea la aerodrom. În funcție de condițiile meteo/tehnice acest timp poate varia.

ACS TNT Brothers și membrii săi fondatori își rezervă dreptul de a selecta membrii.

Efectuarea unui salt în TANDEM se poate realiza numai de către membrii ACS TNT Brothers cu îndeplinirea obligatorie a următoarelor proceduri prealabile: verificarea identității și vârstei prin prezentarea unui document de identitate în original (Cartea de Identitate sau Pașaportul), înscrierea în asociație și achitarea cotizației/contribuției, citirea și semnarea declarației privind asumarea riscurilor aferente practicării parașutismului și privind starea de sănătate, efectuarea instructajului înainte de salt de către instructorul de TANDEM.

1. Drepturi de autor
Conţinutul site-ului - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe şi alte date - este proprietatea ACS TNT Brothers şi a furnizorilor săi şi este apărat de Legea pentru protecţia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) şi de legile privind proprietatea intelectuala şi industrială. Folosirea fără acordul ACS TNT Brothers a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Se permite folosirea site-ului www.tnt-brothers.ro numai în limitele meţionate în prezentul document.

2. Erori web-site
În ciuda eforturilor noastre, un mic numar de categorii de pe site pot avea contribuția/ cotizația trecută greșit, descrieri greșite şi evenimente care nu mai sunt disponibile, stabilite în mod eronat de către aplicația noastră informatică. Având în vedere aceşti termeni şi în măsura permisă de lege, putem refuza sau anula orice comandă care este afectată de eroare, chiar dacă contribuţia a fost achitată. În cazul anulării unei comenzi, vă vom informa şi rambursa complet suma.

3. Contribuţii/ Cotizatii
Cotizaţia / Contribuţia/ Donația pentru ACS TNT Brothers se poate efectua la momentul selectării zilei în care se se va face saltul de inițiere ca și membru, online cu card bancar de debit/credit sau prin transfer bancar. Înregistrarea în vederea obţinerii statutului de membru va începe odată ce suma a fost procesată /validată integral.

4. Invitația de a deveni membru
Invitaţia de a deveni membru, ce are ca beneficii un salt în tandem, un tricou, o dovadă de membru si un abonament la newsletter-ul asociației se eliberează în următoarele condiţii:
- se generează o cerere de membru aspirant pe site-ul www.rezervari.tnt-brothers.ro
- se efectuează plata cotizatiei/contribuției
- la cererea dvs., toate informațiile necesare pentru a dobândi calitatea oficială de membru și a beneficia de avantajele acestui statut, inclusiv programarea saltului în tandem, beneficiu al membrilor asociației se trimit pe email sau prin poşta (în funcţie de opţiunea dvs.)
Atenţie!
- invitația de a deveni membru are o valabilitate de 1 an de zile calendaristic de la generarea acesteia, membrul având obligația de a semna adeziunea de membru și de a efectua saltul în tandem oferit în această perioadă (nu doar rezervarea saltului). IMPORTANT: activitatea Asociației Club Sportiv TNT Brothers este sezonieră, iar în sezon, programul clubului este unul de week-end.
- membrul ACS TNT Brothers care dorește să efectueze saltul în tandem oferit în baza invitației, trebuie să respecte programul de funcționare al asociației sportive.
- invitația nu poate fi transformată în bani sau în alte produse de pe magazin-ul de pe site-ul www.tnt-brothers.ro, ea reprezentând contribuția membrului pentru asociație.
- în cazul în care persoana nu dorește să devină membru al asociației și să beneficieze de facilitățile acestui statut, invitatia de a deveni membru poate fi returnată în termen de 14 zile calendaristice de la efectuarea plăţii cotizatiei/contribuției, prin completarea formularului de retragere (descarca aici) sau printr-un email pe adresa office@tnt-brothers.ro.
- după expirarea perioadei de valabilitate, nimeni nu va putea solicita contravaloarea invitației ce nu a fost onorată/ utilizată.

5. Statutul de membru și inițierea în parașutism
Statutul de membru și implicit saltul, se poate face doar în baza unei cotizații/contribuții. Cotizația/contribuția poate fi platită și parțial, putând fi achitată în momentul semnării formularului de înscriere ca membru al asociației. În funcție de dorința membrului, acesta poate selecta orice nivel de cotizație/contribuție publicat pe site-ul www.tnt-brothers.ro.
Cotizația/contribuția integral sau parțial achitată este valabilă 1 an de zile cu posibilitatea reprogramării saltului primit, de maxim 3 ori, prin trimiterea unui e-mail la adresa rezervari@tnt-brothers.ro, livrat cu cel putin 24 de ore înainte de salt.
Ora programării este ora la care membrul ce urmează a efectua saltul trebuie să fie la Aerodromul Clinceni, nu şi ora efectuării acestuia.
Cotizația/contribuția/invitația de a deveni membru nu este returnabilă în cazul în care persoana ce urma să efectueze saltul nu s-a prezentat la aerodrom (ACS TNT Brothers) conform programării sau dacă beneficiile calității de membru, inclusiv saltul, nu s-au mai efectuat din motive care țin de noul membru/ membrul în devenire.
Contributia optiunilor video sau foto este returnabila doar din considerente tehnice (nefunctioanarea aparatelor foto-video); se exclud cauzele meteorologice (soare, nori, ceata, etc).
ATENȚIE! În cazul în care ați optat pentru invitatia de membru, vă rugăm să verificați valabilitatea sa și să vă asigurați că data de expirare nu se suprapune cu perioada în care sezonul de parașutism este închis sau cu perioadele în care condițiile meteo fac imposibile saltul cu parașuta. În aces sens, vă rugăm să încercați programarea saltului cu câteva luni înainte ca acesta să expire sau în timpul sezonului cald.


III. Newsletter
Abonarea şi dezabonarea la newsletter-ul site-ului www.tnt-brothers.ro este gratuită şi voluntară pentru membrii asociației, şi implică acceptarea acestor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate şi oricând vă puteţi dezabona urmând instrucţiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respectă Legea 365/2002 privind comerțul electronic în ceea ce privește comunicarea comercială. Utilizarea newsletterului se face în aceleaşi condiţii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al conţinutului precum se autorizează şi folosirea site-ului, în condiţiile prevăzute de prezentul document, iar politica de confidenţialitate este descrisă pe larg în secţiunea următoare. Beneficiarul deţine toate drepturile asupra conţinutului newsletter-ului trimis către abonaţi în aceleaşi condiţii ca şi pentru informaţiile publicate pe site, în concordanţă cu prevederile acestui document.
Abonaţii newsletter-ului www.tnt-brothers.ro pot retrimite aceste comunicări şi altor persoane, pe răspunderea lor, şi în condiţiile în care nu au modificat nici structura, nici conţinutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonaţii newsletter-ului www.tnt-brothers.ro mesajele, se consideră că au fost informate în prealabil de către abonaţi despre prevederile prezentului articol. În acest context, beneficiarul nu poate fi făcut răspunzător sub nicio formă de acţiunile abonaţilor săi.
Beneficiarul îşi rezervă dreptul de a restricţiona accesul oricărui abonat la newsletter, dacă există orice fel de motive pentru a crede că abonatul respectiv nu respectă prevederile prezentului document.

IV. Securitatea prelucrării datelor cu caracter personal
Măsuri luate pentru asigurarea securităţii prelucrării datelor personale.
ACS TNT Brothers şi membri săi fondatori, iau toate măsurile tehnice şi organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.
• Utilizatorii care au acces la baza de date a informaţiilor cu caracter personal sunt doar cei desemnaţi de conducerea societăţii, fiecare dintre aceştia accesează baza de date cu propriul nume de cont şi parolă. Toţi utilizatorii sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune în baza de date vor închide sesiunea. În cazul în care unul sau mai mulţi utilizatori sunt revocaţi din diverse motive conturile de acces se suspendă automat.
• Utilizatorii accesează datele cu caracter personal numai pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.
• Computerele de la care se accesează baza de date a informaţiilor cu caracter personal sunt parolate, au implementate soluţii de protecţie antivirus, antispam şi firewall updatate la zi.
• Imprimarea datelor cu caracter personal se realizează numai de către utilizatorii autorizaţi pentru această operaţiune şi numai în scopuri cerute de legile în vigoare.

Datele prelucrate de ACS TNT Brothers şi membrii săi fondatori sunt exclusiv cele furnizate de utilizator. Nu sunt obligaţi să furnizeze datele, acestea fiind însa necesare la prelucrarea cererii acestora şi oferirea beneficiilor de membru ACS TNT Brothers şi membrii săi fondatori. Eventualul refuz al utilizatorului de a ne oferi datele solicitate determină imposibilitatea ACS TNT Brothers şi membrii săi fondatori de a aproba ca membru al asociației persoana respectivă și de a oferi beneficiile acestui statut. Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către ACS TNT Brothers şi membrii săi fondatori şi sunt comunicate numai următorilor destinatari:
• parteneri contractuali ai operatorului;
• furnizori de servicii şi bunuri;
• societăţi bancare;
• autorităţi publice (numai în cazul în care acestea o cer pentru derularea unui act administrativ sau de justiţie).

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie a acestor date , utilizatorii beneficiază de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei. Totodată, au dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care îi privesc şi să solicite ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, se pot adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată, prin poşta, pe adresa ACS TNT Brothers și membrii săi fondatori.

Site-ul www.tnt-brothers.ro foloseşte măsuri de securitate împotriva pierderii, alterării sau folosirii greşite a informaţiilor care se afla în controlul Societăţii. În cazul pierderii de informaţii cauzate de „bug”-uri sau erori ale soft-ului cu care este conceput şi gazduit site-ului www.tnt-brothers.ro, asociația nu-şi asuma nicio responsabilitate.

Accept pentru primirea unui newsletter cu informații despre parașutism prin aplicația WhatsApp

Scopul prelucrării datelor / Temeiul juridic: Prin această pagină ai posibilitatea să te abonezi la newsletter prin mesaje instant „WhatsApp“. Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor în sensul trimiterii newsletterului: acordul tău conform art. 6 alin. (1) lit. (f) din RGPD. Scopul prelucrării datelor în sensul trimiterii de newsletter este acela de a informa comunitatea.

Acordându-ne numărul tău de telefon prin trimiterea mesajul „START“ ești de acord că TNT BRothers are permisiunea de a prelucra datele tale precum numărul de telefon, ID-ul de utilizator WhatsApp, imaginea de profil, informații privind dispozitivul folosit, precum și toate mesajele trimise către TNT Brothers, cu scopul de a-ți trimite informații relevante pentru tine și pentru a te informa prin intermediul newsletterului despre cursuri, evenimente, informatii relevante oferite de TNT Brothers. Trimiterea newsletterului prin WhatsApp se realizează prin intermediul unui cont de WhatsApp creat în numele nostru.

Ai posibilitatea de a-ți retrage consimțământul de a primi newsletterul TNT Brothers cu efecte în viitor trimițând mesajul „STOP“ către contul TNT Brothers de WhatsApp de la care ai primit newsletterul. După aceea nu vei mai primi niciun newsletter. Toate datele salvate anterior în temeiul acordului tău vor fi șterse.

Durata de stocare / Criterii pentru stabilirea duratei de stocare: Prin revocarea consimțământului de a primi newsletter WhatsApp, datele aferente profilului tău de WhatsApp vor fi imediat blocate și apoi șterse în termen de o zi de la dezabonare. Ca atare, nu vei mai primi niciun fel de notificare în scop de publicitate (de exemplu, dar fără a ne limita la, newsletter, rețete, etc.).

NOTA DE INFORMARE
Aceasta nota de informare a fost redactata la data de 24.05.2018, urmand a fi revizuita si actualizata periodic.

Identitatea si datele de contact ale operatorului
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, CIF: 21022150, Certificat de inscriere a persoanei juridice fara scop patrimonial: Nr. 130 / 28.12.2006, cu sediu in Str. Mr. Av. Stefan Sanatescu, nr. 4, etaj 3, sector 1, Bucuresti   in calitate de autor, proprietar si administrator al site-ului https://www.tnt-brothers.ro, respecta confidentialitatea si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane care acceseaza site-ul web. In acest sens, depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca informatiile care sunt introduse in bazele noastre de date sunt utilizate numai in scopuri determinate, explicite si legitime.

Site-ul www.tnt-brothers.ro foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul Societatii. In cazul pierderii de informatii cauzate de "bug"-uri sau erori ale soft-ului cu care este conceput si gazduit site-ului www.tnt-brothers.ro, asociatia nu-si asuma nicio responsabilitate.

Definitii:

 • ANSPDCP =  Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal;
 • "date cu caracter personal" inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila ("persoana vizata"); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
 • "procesare" inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea;
 • "restrictionarea prelucrarii" inseamna marcarea datelor cu caracter personal stocate cu scopul de a limita procesarea viitoare a acestora;
 • "operator" inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care, singur sau impreuna cu altele, stabileste scopurile si mijloacele de procesare a datelor cu caracter personal; atunci cand scopurile si mijloacele prelucrarii sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevazute in dreptul Uniunii sau in dreptul intern;
 • "persoana imputernicita de operator" inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care prelucreaza datele cu caracter personal in numele operatorului;
 • "destinatar" inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism careia (caruia) ii sunt divulgate datele cu caracter personal, indiferent daca este sau nu o parte terta. Cu toate acestea, autoritatile publice carora li se pot comunica date cu caracter personal in cadrul unei anumite anchete in conformitate cu dreptul Uniunii sau cu dreptul intern nu sunt considerate destinatari; procesarea acestor date de catre autoritatile publice respective respecta normele aplicabile in materie de protectie a datelor, in conformitate cu scopurile prelucrarii;
 • "consimtamant" al persoanei vizate inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate.

Ce date cu caracter personal procesam in mod uzual?
TNT Brothers proceseaza in mod uzual urmatoarele date cu caracter personal ale persoanelor vizate, care pot avea calitatea de membru aspirant, membru sportiv legitimat, instructor sau vizitator:

 • Nume, prenume, CNP, e-mail privat, greutate, inaltime, date persoana de contact in caz de urgenta (nume si numar de telefon);
 • Seria si numarul actului de identitate, adresa domiciliu (resedinta), cod postal, tara, numar de telefon fix si mobil/, data nasterii, ocupatie, numar membru Asociatia Club Sportiv TNT Brothers;
 • Reportataje video si fotografice (la solicitarea membrului);
 • Declaratia privind aptitudinile fizice pentru a practica parasutismul (respectiv, informatii despre starea de sanatate). In anumite situatii Asociatia Club Sportiv TNT Brothers poate solicita un certificat medical;
 • Copie a cartii de identitate;
 • Numar card de credit/debit, data expirarii, cod CVV in vederea procesarii contributiilor;
 • Date necesare incheierii unei forme de colaborare cu instructorii si voluntarii;

Scopurile si temeiurile legale ale procesarii.
Datele cu caracter personal sunt procesate de TNT Brothers in urmatoarele scopuri:

 • Inscrierea membrului in asociatie conform statutului Asociatiei Club Sportiv TNT Brothers, inclusiv achitarea contributiei;
 • Efectuarea saltului cu parasuta conform legislatiei in vigoare;
 • Inscriere in scoala de parasutism in vederea participarii la cursurile de instruire organizate de Asociatia Club Sportiv TNT Brothers;
 • Desfasurarea activitatilor de parasutism organizate de Asociatia Club Sportiv TNT Brothers;
 • Procesarea contributiilor;
 • Incheierea unei forme de colaborare cu instructorii si voluntarii;
 • Activitati de marketing, informare prin newsletter sau promovare evenimente relevante, similare sau adiacente domeniului de activitate al Asociatiei Club Sportiv TNT Brothers.

Prin completarea oricarui formular pus la dispozitie la https://www.tnt-brothers.ro/pagina-contact.html    va exprimati acordul expres cu privire la colectarea si procesarea datelor cu caracter personal de Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, atat manual cat si automat, in scopul de a fi contactat de Asociatia Club Sportiv TNT Brothers cu privire la solicitarea dumneavoastra, in conformitate cu prevederile Regulamentului nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste procesarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) – RGPD.
Daca nu sunteti de acord ca datele dumneavoastra sa fie prelucrate, aveti dreptul si libertatea de a nu completa formularele disponibile si de a nu accesa site-ul www.tnt-brothers.ro .
In momentul completarii formularelor disponibile pe www.tnt-brothers.ro , Asociatia Club Sportiv TNT Brothers va colecta date cu caracter personal, oferind informatii cu privire la scopul colectarii fiecare date personale ce se solicita.
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers poate primi, de asemeneaza, si inregistra, pe serverele sale informatiile referitoare la adresa IP si informatiile cookie ale site-ului solicitat.  Aveti optiunea de a seta browserul de internet astfel incat acesta sa respinga anumite cookies. In acest caz, va exista insa un impact negativ asupra navigarii dvs. pe site-urile Asociatia Club Sportiv TNT Brothers.
Pentru utilizatorii abonati la newsletter ce nu doresc sa mai primeasca informari pe adresa de email, este necesara trimiterea unui email la adresa: office@tnt-brothers.ro, iar datele dvs. vor fi sterse din baza noastra de date pentru newsletter.
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers proceseaza datele cu caracter personal ale persoanelor vizate in baza obligatiilor legale, executarii contractului dintre Asociatia Club Sportiv TNT Brothers si persoana vizata si in baza interesului legitim al Asociatia Club Sportiv TNT Brothers.
Actele normative aplicabile domeniului de activitate specific, care nasc obligatii legale de procesare a datelor cu caracter personal sunt:

 • RACR – SPAR - Ordinul nr. 677/2018 pentru aprobarea Reglementarii aeronautice civile române RACR-SPAR ''Salturi cu parasuta'':
 • RACR – LPAN P - Ordinul nr. 88/2017 pentru aprobarea Reglementarii aeronautice civile române RACR - LPAN P ''Licentierea personalului aeronautic navigant parasutist''
 • PIAC LPAN P - Proceduri si Instructiuni de Aeronautica Civila PIAC – LPAN P Licentierea personalului aeronautic navigant parasutist (atasat)
 • RACR REAC - Ordinul nr. 600/2016 pentru aprobarea Reglementării aeronautice civile române privind raportarea evenimentelor de aviaţie civilă;
 • RACR - CP - Ordinul nr. 897/2017 pentru aprobarea Reglementării aeronautice civile române RACR-CP ''Certificarea paraşutelor'' şi modificarea Ordinului ministrului transporturilor nr. 88/2017 pentru aprobarea reglementării aeronautice civile române RACR-LPAN P ''Licenţierea personalului aeronautic navigant paraşutist''

Transferuri de date cu caracter personal
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers este obligata prin regulamente internationale si acte normative nationale sa transfere date cu caracter personal ale persoanelor vizate catre urmatoarele entitati si in urmatoarele scopuri:

 • Catre Aeroclubul României, in vederea obtinerii/ reinnoirii/ revalidarii/ conversiei/ creditarii licentei de parasutism, a calificarilor si autorizarilor acesteia;
 • Catre United States Parachute Association, in vederea obtinerii licentei internationale de parasutism pentru membri care solicita acest lucru. Transferul datelor catre SUA are loc in baza acordului Privacy Shield.
 • Catre Autoritatea Aeronautica Civila Româna, pentru (i) efectuarea controlului si autorizarii organizatiei de pregatire parasutisti conform RACR LPAN-P, (ii) efectuarea controlului si autorizarii Unitatii de intretinere si reparatii parasute conform RACR CP, (iii) efectuarea controlului si supervizarea activitatii de parasutism confirm RACR SPAR.

Drepturile persoanelor vizate
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, in calitate de operator de date cu caracter personal, a implementat masurile tehnice si organizatorice pentru a asigura respectarea drepturilor persoanelor vizate (care pot avea calitatea de membru aspirant tandem, membru aspirant elev parasutist, membru sportiv legitimat, instructor, vizitator) si anume:

Dreptul de acces inseamna dreptul persoanei vizate de a obtine o confirmare din partea operatorului ca prelucreaza sau nu datele cu caracter personal care il privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele.

Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la opozitie vizeaza dreptul persoanei vizate de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand procesarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al operatorului. Atunci cand procesarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are cu precadere dreptul de a se opune prelucrarii in orice moment.

Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte stocate. Rectificarea trebuie comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate (demonstrabile).

Dreptul la stergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") inseamna dreptul persoanei vizate de a solicita sa ii fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; isi retrage consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru procesare; se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care persoana contesta exactitatea datelor, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor; procesarea este ilegala, iar persoana se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana i le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei respective.
Colectarea si procesarea datelor cu caracter personal obtinute prin intermediul site-ului www.tnt-brothers.ro  este realizata cu respectarea prevederilor Regulamentul nr. 679/2016. Pentru orice informari sau solicitari in baza dreptului persoanelor vizate conform RGPD, va puteti adresa Asociatia Club Sportiv TNT Brothers la adresa de email: office@tnt-brothers.ro .

Securitatea procesarii
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers nu va dezvalui datele cu caracter personal colectate prin intermediul site-urilor Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, cu exceptia angajatilor autorizati si contractorilor/partenerilor ce au calitatea de persoane imputernicite (Mirunette International Education, Consiliul Britanic) carora aceste date le sunt necesare pentru a le procesa in numele Asociatia Club Sportiv TNT Brothers sau pentru a furniza servicii disponibile site-ului Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, sau in cazul in care obligatia de dezvaluire reprezinta o obligatie legala a Asociatia Club Sportiv TNT Brothers sau a angajatilor ori contractorilor/paretenerilor acesteia.
Asociatia Club Sportiv TNT Brothers, impreuna cu colaboratorii sai, si-a asumat responsabilitatea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare privind protectia confidentialitatii si securitatii datelor cu caracter personal, respectiv pentru protectia impotriva accesului neautorizat, a utilizarii, alterarii sau distrugerii datelor cu caracter personal conform prevederilor RGPD, dupa cum urmeaza:

 • Utilizatorii care au acces la baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt doar cei desemnati de conducerea societatii, fiecare dintre acestia acceseaza baza de date cu propriul nume de cont si parola.
 • Toti angajatii, colaboratorii si furnizorii de servicii ai Asociatiei Club Sportiv TNT Brothers, care intra in contact cu datele cu caracter personal, trebuie sa actioneze in conformitate cu principiile politicilor si procedurilor de confidentialitate si de securitate a datelor cu caracter personal semnand declaratii si acorduri de confidentialitate cu privire la aceste date.
 • Toti utilizatorii sunt obligati sa pastreze confidentialitatea datelor la care au acces, iar la fiecare terminare de sesiune in baza de date vor inchide sesiunea. In cazul in care unul sau mai multi utilizatori sunt revocati din diverse motive conturile de acces se suspenda automat.
 • Utilizatorii acceseaza datele cu caracter personal numai pentru indeplinirea atributiilor de serviciu si doar in conformitate cu scopul declarat al colectarii datelor
 • Computerele de la care se acceseaza baza de date a informatiilor cu caracter personal sunt parolate, au implementate solutii de protectie antivirus, antispam si firewall updatate la zi.
 • Imprimarea datelor cu caracter personal se realizeaza numai de catre utilizatorii autorizati pentru aceasta operatiune si numai in scopuri cerute de legile in vigoare.

Perioada de retentie a datelor
Datele cu caracter personal ale membrilor, instructorilor și voluntarilor Asociatiei Club Sportiv TNT Brothers (precum si a altor categorii de persoane vizate) sunt retinute pe o perioada cuprinsa intre 5 si 50 ani (in functie de scopul si temeiul legal al colectarii datelor personale).

Anumite documente, cum ar fi programele de pregatire in baza carora s-au obtinut licente, calificari, autorizatii de parasutism se pastreaza pe o perioada de cel putin 5 ani deoarece pot aparea solicitari din partea autoritatilor, care ar necesita prezentarea unor astfel de informatii.

Capitolul 7 alin. (3) din RACR SPAR: "Art. 7 (3) Documentele si inregistrarile referitoare la organizarea si desfasurarea activitatii de parasutism sunt arhivate/pastrate cel putin 5 ani de la data finalizarii activitatii si puse la dispozitia personalului desemnat de autoritatea competenta la cerere, si ulterior arhivate."

Modificari ale politicii de confidentialitate
Daca va considera ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, Asociatia Club Sportiv TNT Brothers va publica respectivele modificari in aceasta pagina, pentru a va informa cu privire la tipurile de date care sunt colectate si modul in care acestea sunt utilizate.
Daca aveti intrebari cu privire la politica de confidentialitate, va rugam sa ne scrieti pe e-mail., la adresa: office@tnt-brothers.ro

Informatii privind Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP)
In situatia in care considerati ca drepturile dumneavoastra prevazute in Regulamentul nr. 679/2016 au fost incalcate, aveti posibilitatea de a va adresa ANSPDCP prin depunerea unei plangeri.
Datele de contact ale ANSPDCP sunt urmatoarele:
Adresa:  B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30
Sector 1, cod postal 010336
Bucuresti, Romania
Telefon: +40.318.059.211 / +40.318.059.212
Fax:         +40.318.059.602
Email:     anspdcp@dataprotection.ro
Web:      www.dataprotection.ro